office@shumenchessclub.bg 0898 774 811 BG EN Начало Новини Обучение Събития Шахматен дом За Нас Дарения Контакти

Шахматна пролет

Публикувано на: 17 апр. 2022

Днес, 17.04.2022, се проведе детския турнир по ускорен шах “Шахматна пролет”, първи за 2022 година от Веригата турнири “Шахматни сезони”.

В турнир А (до 8 и до 10 години) участваха 46 шахматисти, а в Турнир Б (до 12 и до 14 години) – 34, общо 80, което е рекорд за Веригата!

Както и във всеки турнир досега, и в този имаше нови участници – и абсолютно начинаещи, и нови силни съперници на вече утвърдените претенденти за призовите места.

Според Регламента на Веригата, непроменен от миналата година, за всеки от състезателите имаше грамоти за участие, първите петима във всяка от възрастовите групи – до 8, 10, 12, 14 години – освен точките в генералното класиране за Веригата получиха още и предметни награди, а първите трима призьори – златни, сребърни и бронзови медали.

Класиранията в Турнир А и Турнир Б, както и това за генералното класиране във Веригата, са приложени по-долу; естествено, същите може да се намерят и на chess-results.com

На тържественото закриване на турнира присъства г-н Найден Косев, заместник-кмет “Образование и култура”, който приветства участниците в турнира и връчи наградите на победителите в отделните възрастови групи.

Организаторите изразяват благодарност към участниците от Шумен, Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен и… Украйна!

Заповядайте при нас отново на “Шахматни лято” – 2022!

До нови срещи!

Нашите събития

Шахматни сезони

Мемориал „Стоян Иванов”

Клубна лига

Коледно-новогодишен блиц турнир

ВИЖ ПОВЕЧЕ