office@shumenchessclub.bg 0898 774 811 BG EN Начало Новини Обучение Събития Шахматен дом За Нас Дарения Контакти

Трети вътрешен турнир

Публикувано на: 15 май 2022

Днес, 15.05.2022, нашите възпитаници изиграха и третия от поредицата вътрешни клубни турнири по ускорен шах, които вече официално се водят “Клубна лига”.

Състезателите отново играха в два турнира – Турнир А (Напреднали) и Турнир Б (Начинаещи) като някои от състезателите, играли преди в Турнир Б, участваха в по-силния Турнир А; най-добре представилия се от тях, е Даниел Добрев (8-ми от 14) – постоянството в подготовката дава резултати!

Освен предметните награди и грамотите за участие на всички състезатели, първите трима от двата турнира получиха медали.

В Турнир А първите три места заеха Живко Калоянов, Николай Вълчанов (отново малшанс за Николай!) и Павел Петков – със силен старт, победа срещу първенеца и престижно реми срещу Магдалена Стоянова, заела 4-то място. Следват трима с по 3 от 5 – Еге, Норайр и Георги, всеки от които може и по-добре да се представи.

В Турнир Б – първите три места заеха (не е изненадващо) Кристиян Вълчев (с 5 от 5!), Велин Симеонов и Кубрат Лазаров, следвани от двама с по 3,5 точки – Юрий Иванов и Тонислав Тончев – браво и на двамата!

За пореден път в Клубната лига направиха първите си ходове нови шахматисти – Силвия, Селин, Виктория, Давид, Хакан, Ана, Марина, Добриана, и Влад от Украйна, който отскоро тренира в клуба ни.

Пожелаваме им упоритост и постоянство в усвояването на основите, а и тънкостите на играта, и на шахматната етикеция!

Успех и до нови срещи!

Нашите събития

Шахматни сезони

Мемориал „Стоян Иванов”

Клубна лига

Коледно-новогодишен блиц турнир

ВИЖ ПОВЕЧЕ