office@shumenchessclub.bg 0898 774 811 BG EN Начало Новини Обучение Събития Шахматен дом За Нас Дарения Контакти

Събития

Шахматни сезони

Верига открити турнири по ускорен шах за деца във възрастите до 8 и 10години (Турнир А), и 13 и 16 години (Турнир Б). Веригата има четири издания за годината – Пролет, Лято, Есен и Зима.

Отминали събития

Опен "Шумен"

Турнир в памет на един от основоположниците на шуменската шахматна школа, изтъкнатия шахматен педагог и международен майстор Стоян Иванов. Провежда се веднъж годишно, обикновено в края на м.Юли, във формат на тридневен турнир по ускорен шах и блиц-турнир, в края на втория състезателен ден.

Отминали събития

Клубна лига

Всички наши ученици се състезават помежду си във вътрешни турнири, които се провеждат регулярно от 6 до 8 пъти годишно. По-напредналите в обучението си играят в Турнир А, а начинаещите и по-неопитни шахматисти – в Турнир Б. Всеки състезател без изключение има клубен рейтинг и присъства в клубната ранглиста още преди първата си турнирна партия. В зависимост от представянето си някои шахматисти могат да преминават от Турнир Б в Турнир А или обратно – от Турнир А в Турнир Б.

Основните цели на турнирите от Клубната Лига са измерване и проследяване прогреса на всеки от обучаемите, създаване и затвърждаване на навици за игра и спортно-техническите умения в турнирна обстановка и запознаване с шахматната етикеция.

Отминали събития

Коледно-новогодишен
блиц турнир

В един от последните дни на всяка година организираме традиционния коледно-новогодишен блиц-турнир, на който обикновено се състезават възпитаници на клуба ни и шуменски любители.

Отминали събития